2014. május 25., vasárnap

Egy Angyal jegyzetei: Az Álarcok Angyala

Van egy Angyal kinek egyszerű a feladata, levenni az álarcot arról, ki gyáván mögé lapul. Ez az Angyal olykor leszáll, s letépi a hamis arcot, megnézve mi is van a felszín alatt.
Útra kelt hát az Álarcok Angyala, megnézi van-e még szükség rá e modern korban, hol mindenki lassan a világ előtt éli életét, legyen akár magán, akár közügy a hír.

"Merre is menjek?" Kérdezte magától az Angyal, majd eszébe jutott, hogy talán egy Apa, ki az új nemzedék mintája. Hiszem az apák kik fiúknak utat mutatnak, s lányuk védik. Talál is egy apát, ki a környezete szerint a legjobb atya kit a hátán hord a föld. Szomszédai azt látják Ő az akiről minden apa példát vehetne, kinek a legszerencsésebb gyermeke.

Nézi az Angyal még se érti... "Vakok ezek? Hát nem látják? Arcán az Álarc, megpiszkálom hát". Oda is megy az Angyal és épp azt hallgatja, miként dicsekszik az Apa:
"Hát igen én mondom nektek, családom remek és nincs mit rejtegetnem. Az asszonyom szeret, a fiam tisztel, s a lányom csodál. Nincs is jobb apa nálam kerek e vidéken". Mosolyog az Angyal s csak ennyit felel "Beszélj hát, de most igazat mondj ám". Az Apa megremeg s szájából az igazság megered "Rég nem áll már fel az asszonyra, hisz csak egy ócska szuka. Olyan TÁRGY mit már dugni se tudok, s unnom már a képét s ráncos testét. Félre is járok szinte minden este, hisz fiatal punci mire vágyik kis fejem. Emberként rá se tekintek, de dugni jó, s ez a lényeg. A fiam meg távol áll már tőlem, hisz lassan férfi, s nincs mit titkolnom, rég lehagyott már... de ha ezt meg tudja akkor hogyan is lennék ÉN a férfi? Soha meg nem mondanám neki mit és érzek, hisz félek, ki ismeri mit is érzek az bánthat, s a fájdalomnál jobban semmitől nem félek... A lányom meg ostoba olyanhoz menni ki NEKEM hasznot nem hozna. Miért nem érti meg? Tegye szét a lábát egy gazdag srácnak, s jó apja új kocsival járhat.
Nézi az Angyal mit is takar, az álarc mi a világ elől eltakarja.

Gondolkozik az Angyal, merre is menjen, talán egy Anya? Igen, egy Anya jó lesz, hisz ő a család tüze, ő nevel, s ő érez. A táptalaj miből a jövő meríthet. Talál is egy Anyát, ki mindennél büszkébb okos fiára, ki jól sportol és remekül tanul. "Az ÉN fiam a legszebb és legügyesebb, nincs is anya ki nálam boldogabb lehet." Csak int az Angyal s az igazság a felszínre tör, mit nem láthat a világ. " Szomorú és boldogtalan vagyok már lassan évtizedek óta, hiszen semmit nem értem el mit magamnak célként kitűztem. Férjem s szeretem, de hát mit tegyek én csak egy gyermekre vágytam ki végre szeret. Magamnak szültem és magamnak nevelem, hadd legyen olyan milyen én soha nem lehettem. S ha nem ezt akarja? Hát kit érdekel, én vagyok az anyja azt tegye amit én mondok neki, hisz én szültem, s ha ez se segít megy a pofon, mert az élet kemény. Ha meg majd erősebb lesz mint én? Érzelmileg bármikor zsarolhatom, mert igazi sikerek nélkül, ha önállóság legkisebb szikráját is kiverem, nem áll meg a maga lábán és mindig szüksége lesz az édes anyjára" 

Nagyot gondol az Angyal, s új ötlete támad. "Olyanhoz megyek ki álarcban járásból él, ő talán majd tudja, hogyan kell levenni ha már kialudt a lámpa". Meg is találja az Angyal korunk egyik nagy színészét kinek épp egy nyilatkozatát hallja éppen. "Ez az új film nagyon jó, teljesen büszke vagyok magamra és a stábra. Persze ehhez az is kellet, hogy ennyire kiegyensúlyozott legyen az életem..." Az Angyal ezt már nem bírja, s egy új csapóval az igazságra hangolja. " Kérlek menjetek innen! Én félek! Lassan már túl öreg leszek nektek, hisz a tiniknek mindig új bálvány kell... ott az az új srác kivel a versenyt fel nem vehetem... és szerelmes se lehetek, hisz senki se ismerheti milyen is vagyok valójába, így soha nem talál rám már az kinek én vagyok a párja. Folyton csak üres és sivár nőkel láttok, mert figyelnem kell arra mit írnak az újságok... kérlek titeket, hagyjatok élni! Ne bántsatok többet, hadd legyek már végre önmagam, hadd ne keljen tovább félelembe éljek! Csak alkotni akartam... de a színpad helyet már az életbe kell szerepet játszanom..."

 Gondolkodik az Angyal merre is menjen, de meg lát egy lányt kinek arca csodás. Nézi az Angyal azt a testet, emberi szemmel nézve ez a test remek, van mell, de has nincs, formás kis popsi pihen két hosszú lábon, s ki ezen túl jut annak ott vannak azok a szemek, mikbe elveszni érdemes. " Oh hát én csak egy egyszerű lány vagyok, ki kedves és egyszerű és azt keresem ki igazán szeret."  Az Angyal arcán már ott a mosoly s csak legyint... türelmesen várva a lány igaz szavát. "Imádom a pasikat kik mindent megtesznek, s néha még a szám se kell kinyitnom. Az teszik amit én akarok, s én mindent akarok. Enyém lesz az egész világ, hisz szép az én kis puncikám. Ha kell szopok s a végén még le is nyelem, de néha egyszerűen kézzel kiverem. Ha van pénze megtartom még ha az ágyban maga a borzalom. De kit érdekel, ha szép kis testemen új ruha van, tárcámba meg súlyos bankók ropognak? De félek néha, mert fogy az időm... lassan én is csak egy vén lány leszek, olyan kiknek a férjét most ágyamba fogadom. De időm még végtelen, s én mindent megteszek, csak pénz legyen és biztonság és szeressék a testem... mást úgy se fognak nézni, hisz a személyiségemmel nem lehet kefélni"

Az Angyal most egy srácra néz ki csak halkan csodálja a lányt, még szavát se hallja mégis látja, ez is csak egy Álarc, hát ide vele. A srác csak halkan ennyit mond. "Végre elismerne a világ, ha egy ilyen nőt csókolnák. Végre büszkén néznének a haverok, hogy milyen jó nőt fogtam most. Kit érdekel, ha a szövege béna, ha ilyen a popsija?"

Megy az Angyal tovább, s már épp feladná mikor egy mondat üti fülét... "... már hogy ne lennék boldog? Hiszen lvl 65 a paladinom" Az Angyal már sejti mi lesz a vége, de ez az álarc mögé is benéz most. "Miért élném a saját életem, hisz az béna! A gépen előtt lehetek én a hős ki a világot óvja, de a valóságba én vagyok a béna..." 

Csalódottan ül az Angyal a folyó parton s gondolkozik, van e olyan kin nincs Álarc? Ekkor lát meg egy férfit kinek arcán ott egy mosoly, pedig nincs senki ki arcát lesné. Nincs senki kinek megjátszhatná magát ő mégis mosolyog. Oda megy hát az Angyal és megkérdezi:
-"Miért van az arcodon mosoly?"
- " Miért ne lenne?" kérdez vissza a férfi okosan
Nézi az Angyal.... se meglepetten látja, nincs rajta álarc. Szemével megnézi múltját, s a fájdalom az ő szívét is bántja.
- " Jó okod lenne álarc mögé bújva sírni, s nem pedig ilyen őszintén nevetni..."
-" Álarc? Olyat már nem hordok, egy időbe volt, de eldobtam, mert én én vagyok s jót csak magamnak adhatok. Szeretem magam és szeretem a világot"
-"De hát én látom a múltad, a fájdalmad..."
-"A múlt fájdalmából már tanultam, s miért vágna olyan kés minek már élét elvettem?"
-" De hát a legtöbb ember nem ilyen?"
- " Az a legtöbb ember én meg én vagyok... béke van a szívembe, s béke van a testembe"

Az Angyal elégedetten búcsút int, hiszen célját elérte. Talált valakit akin nincs álarc, ki megharcolta már a harcát és félelmei ellenére büszkén belevágott mindenbe, ezzel igazi erőt szerezve. Gondolja magába az Angyal, talán egy szép napon minden ember ilyen lesz. Megértik végre, hogy boldogságuk kulcsa önmagukban lelik és mernek lépni még akkor is ha a félelemtől a lábuk remeg is. Mert mindenki fél, csak páran vannak kik félelmeik ellenére is bátran lépnek hiszen senki nem születik hősnek, csak egy percre kell bátornak lenni... egy percre kell bátornak lenni és szembe nézni mindennel.... hiszen nehéz az első lépés, de még a második is, a harmadik se könnyebb és a negyedikkel is csak a baj van... de sok lépés után enyhül a teher és már mindig bátor leszel. 

2014. május 7., szerda

Next Day#1/2





Nos kedves olvasó akkor egyből egy gyors magyarázat miért is lett ez a 1/2-es rész. Ugye bár voltam egy újabb Next Day koncerten és történt egy pár dolog amit ki kell írnom, de ez még önmagába nem magyarázat. Ugyan is megtudtam, hogy a Next Day hamarosan új albummal jön elő!!!! Szóval az új album kivesézése lesz a következő Next Day bejegyzésem.

Na de akkor egy kis előzmény. Nagyon okosan kikértem a koncert napját pihenő napnak munkahelyen csak arról feledkeztem meg, hogy hát lesz utána is nap... ismerve a szerencsém meg sem lepődtem mikor láttam a beosztásom... másnap 12 óráztam... reggel 6tól... amihez nekem 3:20kor kelnem kell....

Semmi pánik gondoltam ez a kor már rendelkezik az iható alvás csodájával.... éljen a koffein! Csak hát mint kiderül most nem a kis baráti társasságommal megyek hanem egyedül... na jó részben az én hibámból, nem Zolival kellet volna megbeszélni ezt... Viki a főnök, Ő tuti megoldotta volna hogy a hármas fogat újra együtt menjen koncertre. Most nem az a baj, hogy egyedül kellet koncertre mennem, mert én egyedül is remekül elvagyok, a probléma, hogy egyedül is kellet így oda jutnom, ami azért vicces, mert aki ismer az tudja, hogy én bárhol és bármikor képes vagyok eltévedni.

Nagyon okosan a koncert előtt 3-4 órával kiírtam facere egy bejegyzést, hogy a Kölcsey központól melyik busszal jutok el a lovardához. Bármilyen meglepő maga Gismo (igen ő az énekes) írta meg a helyes megoldást. Megnéztem a lovarda címét, Kassai út valamennyi ezért nagyon okosan úgy döntöttem, hogy a Kassai megállónál szállok le... aki ismeri Debrecent és a 24-es útirányát az tudja, hogy nem is tévedtem olyan sokat... csak kettő megállót... de semmi baj nem esünk pánikba, mint írtam ez nem először fordul elő velem már... alig 3 ember leszólításával már ott is voltam a lovardába. Kis lézengésre is maradt még időm és sajnálattal jöttem rá, hogy Next Day pólót se fogok itt venni mert nem volt.

Na de kezdődött a koncert! Olyan ritka jól éreztem magam :D Annyira jól tolják, hogy még az se zavart, hogy PZS gitárja egy kicsit mint ha torz lett volna. Nagyon élveztem a koncertet, nem is nagyon tudok írni róla mert hát ami jó az jó, nincs mit rajta ragozni. Aki szereti a Next Day és ott van élőbe... áh nagyon jó érzés. Innen üzenem férfi társaimnak, hogy itt is vannak ám szép nők! Ha másnap nem 3:20kor kellek maradok még egy darabig ismerkedni. Na de hogy valami negatívat is mondjak, a koncert rövid volt :( a vizsga időszak amiről az első klipjük készült le se ment... persze tudom, előzenekar... de akkor is, én csak miattuk mentem, amint véget ért a koncert le is léptem... hogy biztosra menjek haza már gyalog mentem.... ismerve a szerencsém tuti rossz buszra szálltam volna fel...

Na de akkor a következő sokk hatás... 2 napra rá kaptam egy üzenetet. Épp nyugis húsvét első napján nagyszüleimnél ücsörögve rá lestem a facemra ahol is Gismo rám írt! Az külön jó érzés, hogy észre vette, hogy eltűntem és hiányolt. Emberek a banda inni akart velem egy sört! :D hát ott magamba elkezdtem erősen vigyorogni, főleg amikor Gismo kritikát kért tőlem a milyen volt a koncert... nos Gismo ha ezt olvasod akkor szerintem megkapod a választ ;) ja igen, ha legközelebb koncertre megyek maradok és akkor bemutathatsz a szebb rajongóknak is... na jó ha magamból indulok ki nincs valami magasan a mérce :P

Persze én kihasználva a lehetőséget kértem is egy CD-t Gismotól. A legszebb hogy kaptam is! Kettőt is :D a 2. ajándékba lesz, de már oda felé menet megfogadtam magamnak, hogy nem fogok még aláírást is kunyerálni rá... azt meghagyom a következő Next Day koncertemre :D

Szóval én a rajongó találkozott koncerten kívül az énekessel! Emberek még most is vigyorgok ha csak rá gondolok, hogy milyen furcsa véletlenek sorozata vezetett el ide. Na de vissza a személyes talira. Gyors volt, de tartalmas. Gismo épp másnak is adott aznap interjút én meg azért nem rabolom az idejét. Így is lenyúltam két CD-t és pár jó infót is kaptam.

Infó egy, hogy a bandát sok helyre hívták. Ezen nem is csodálkozom, ritka jó banda aki megérdemli az ismertséget. Remélem nagyon sok emberhez eljut ez a banda mert engem jó kedvre derítenek, remélem másra is ilyen hatással van ez a kis csapat.

Infó kettő. Lesz Next Day póló valamikor a jövőben. Egy grafikus már rá kattant a témára szóval lesz hamarosan egy új pólóm is amit büszkén viselhetek amikor újra koncertre megyek, vagy csak simán megint lemaradtam a mosással és fel kell kapnom valamit ;)

Infó három. ÚJ ALBUM!!! Elkezdték írni az új dalokat ami kicsit más lesz mint az eddigiek, de hát ha pont azok lennének akkor az csak ctrl+c és ctrl+v lenne. Innen lenne egy javaslatom. Aki nyomon követi Gismot a facebookon az tudja, hogy ő egy erős elhatározás után elégé össze kapta magát és példát mutat minden magamfajta "kicsit" lusta embernek, hogy soha nem késő megváltozni! Kitartással bárki képes lehet arra amire Gismo! Ezért is remélem, hogy az új albumon lesz egy "Képes vagy rá" beállítottságú szám is ;)

Hát röviden ennyi, remélem hamarosan újra írhatok a Next Day-ről és kivesézhetem az új albumot és felrakhatok mellé egy képet magamról ahogy egy Next Day pólóba feszítek :)