2015. március 20., péntek

Köszönöm Debreceni Hősök




A történetet az elején kell indítani, szokták ezt mondani. Nos hát ennek a történetnek az eleje az év elejére nyúlik vissza. Nem tudom ki mennyire követe a híreket, de egy bizonyos multi 13 üzlete bezárásra került. Én pedig a 13 üzlet egyikében dolgoztam. Amit akkor láttam kiábrándított ebből az emberi fajból. A mohóság és káröröm olyan fokát tapasztaltam meg amit nem néztem ki az emberiségből. Amikor a vérszagra gyűlve vadásztak az elesett nagy vad utolsó életben töltött perceire... Ahogyan közeledett a bezárás napja úgy lettek egyre durvábbak, eleinte még csodálkozva kérdezték, hogy tényleg bezárunk-e és hogy ez tényleg végleges... pár napra rá már érdeklődtek lesz-e valami végső kiárusítás. Sajnos volt a cégnek egy amúgy is betervezett készlet kisöprési akciója amit az emberek úgy fogtak fel, hogy ez bizony a zárás eredménye. Tényleg voltak nagyon jó akciók, de ez pár nap alatt elfogyott... A "kedves" vásárlók ezután minden reggel tömegesen várták a nyitást és rohantak egymást félre lökve a műszaki osztályra... egyesek a kis gyereküket is elvitték magukkal hát ha így jobb esélyekkel indulhatnak... az utolsó napokba már árút se tudtunk rendesen kivinni mert annyira durván letámadtak minket.. Lényegében ott elvesztettem a hitem, a butaság, a mohóság és a gonoszság teljesen belengte a levegőt...

De ez ezen az estén megváltozott. Egyik nagy kedvenc bandám egy fellépéséről értesültem, így mivel már régen voltam mindenképp el akartam menni. Az a tény, hogy egyedül leszek egy ismeretlen helyen ismeretlen emberek közt és hogy a fellépők 2/3-t nem ismerem cseppet se zavart. Bevallom eleinte úgy voltam ezzel, hogy oké jótékonykodás mögé bújtatott bulizási vágy... ez addig tartott amíg meg nem érkeztem. A bejáratnál nem álltak a koncerteken már jól megszokott marcona biztonsági örök, a jegy megvétele után nem karszalagot kaptam hanem egy egyszerű kis pecsétet a kezemre, ami annyira volt tartós, hogy kb. 3 perc után le is kopott. Ekkor láttam meg az egyik főszervezőt Gismot. Na már most ha ez tényleg csak egy ok lett volna a bulizásra akkor nem lett volna ennyi aggodalom az arcán. Érződött rajta, hogy ez az egész este fontos neki és nagyon nagyon jól akarja megcsinálni.

Ha esetleg olvasóim közt akad olyas valaki aki nem tudná, hogy ki is vagyok nekik mondanám, hogy az a srác aki látványosan egyedül volt végig, magas sötét ruha és hosszú haj. :)

A koncert sorozatot MikorKidMan csapata indította. Soha nem hallottam róla de a dallamossága teljesen megragadott, jó koncertet adtak és teljesen emberiek voltak, mivel az este hátralévő részében köztünk jártak keltek. Érdekes szövegük van az már tény, de nagyon remélem több számuk is lesz fent mert szívesen meghallgatnám őket újra...


A következő fellépő nekem egy nagyon kellemes meglepetés volt. Egyrészt maga a tény hogy Farkas, Zöld Lámpás, az Íjász és Clark Kent egy színpadon lép fel már önmagában jól hangzik, de mind-e mellet annyira jól nyomták, hogy engem már a hangolásnál megnyertek. Ők a The Orange Sofa.


Ajánlom mindenkinek őket és nekik is csak ajánlani tudom, hogy több videót tegyenek fel... Személyes kérésem, a mindenkit szeretünk témájú dalukat.

Ezután jött ugye a személyes kedvencem a Next Day. A srácok nem koptak az már biztos, a jól ismert dalokat hallgathattam újra és még mindig élvezni tudom mint régen. Jó hát votlak apró technikai problémák, de ezt a zenekar teljes rugalmassággal fogadta. Na korábbi bejegyzéseimbe már eleget meséltem róluk és a koncert élményről, de azt hiszem a következőt még nem emeltem ki eléggé. Az utolsó szám a Nektek volt (lásd fenti kis videó) ami előtt Gismo elmondta mit is jelent neki ez a banda, hogy az elmúlt 5 évében nekik köszönheti, hogy most itt van, nem csak Debrecenbe, vagy az országa, hanem hogy ezen a világon is. Ez volt az a pont ahol megfogadtam, hogy megírom neki, hogy ezt mennyire meg tudom érteni! Mert a hősök a filmekben bármikor feláldozzák az életüket egy emberét vagy az emberiségért... de a valóságban nagyobb szó élni valakiért amikor semmi ok nincs az életben maradásra...

Itt tudtam meg, hogy a Debreceni Hősök decemberben indult útjára (Kezdetek)
és mára eljutott ideáig... 30 ember aktív munkájának hála létra jött ez a koncert és a facebook oldaluk kedvelői elérték az 1000 főt (na jó amikor még ezt írom még 996, de szentül hiszem, hogy ez nem marad így sokáig)Debreceni Hősök

A koncert végén megszólalt Vincze Zsuzsi is aki úgy mond a jótékonyság tárgyát volt hívatott megszólaltatni. Zsuzsirül tudni kell, hogy nagyon szép arca van, hihetetlenül kedves és bájos hangja, valamint, hogy vak... Kisugárzásában mégsem érzetem sem megtörtséget sem elesettséget, hanem rengetek életerőt és szeretetet. Itt derült ki mit is ért el ez a kis szervezett. A Debreceni hősök akik kicsit több mint 4 hónapja alapultak, teljesen önerőből saját tudásukra és képességükre támaszkodva össze gyűjtöttek egy este alatt 200 ezer forintot a DE KK ÁOK Infektológiai és Gyermekimmunológiai részére... Sajnos van tapasztalatom arról milyen is egy komoly betegséggel a kórházba feküdni. Nem egy két nap hanem huzamosabb idő. Főleg szörnyű lehet ezt gyerekként átélni. Talán ez volt az ami magával ragadott a kis élménybeszámolóból.


Na ez volt az a pillanat amikor vissza nyertem az emberiségbe vetett hitemet... Hadd ismételjem meg a bejegyzésem címét... Köszönöm Debreceni Hősök, nektek hála vissza nyertem az emberiségbe vetett hitem!

Kedves olvasó, te aki talán még kételkedsz a jóban, nem csodálom, én is látta milyen is az ember, láttam már mennyire aljas és gonosz is tudd lenni, láttam már a sötétség egy kis részét ami ebbe a fajba van, de láttam már mennyire jó is tud lenni. Láttam mire is képes még ez a faj, láttam mennyi szeretett és tisztaság szorult az emberiség egyes tagjaiba és bár sok a rossz ebben a világban ma mégis valami olyasmit kaptam ami újra képessé tett hinni ebbe a fajba... Ma REMÉNYT kaptam, reményt arra, hogy a "kis" emberek kis adományával is képesek NAGY dolgokra, hogy bármit képesek vagyunk elérni együtt, csak annyi kell, hogy a bennünk lévő jót ne nyomjuk el és olyan hősök szolgálatába állítsuk akik a maihoz hasonló nagyszerű dolgokat hívatottak véghezvinni.

Remélem, hogy bár kevés olvasóm van mégis eljut minél több emberhez ez a kis Hős csapat és a következő akciójukba még többen részt tudnak venni.

Köszönöm még egyszer nektek Debreceni Hősök... bőségesen méltóak vagytok a Hős névre.

Update

Kedves olvasóim, ma ezt a kis cikket kicsit frissítem. Eleinte az volt a tervem, hogy majd itt és ott bele írok kis jegyzeteket dőlt betűvel és így lehelek egy kis új életet a fenti kis leírásomba, de úgy döntöttem nem teszem. Újra végig olvastam és megrohantak az emlékek, újra ott voltam a koncerten sörrel a kezembe és hallgattam az akkor még újdonságnak számító bandákat. Egyedül voltam ismeretlen emberek között mégis ma már úgy érzem nem voltam egyedül, hiszen mindenki szívében ott volt az az érzés ami az enyémbe is, ott dobogott a jót tenni akarás vágya. 

Úgy voltam vele, hogy majd kis vicces megjegyzéseket teszek, de bevallom őszintén teljesen a saját cikkem hatása alá kerültem, jó érzés és melegség öntötte el szívem és talán még egy könnycsepp is össze jött. Szeretem az embereket, persze nap mind nap találkozok hülyékkel, de amikor eszembe jut, hogy mennyi jó is lakik itt a világba mindig megerősíti az emberiségbe vetett hitemet. Ebbe nagy segítséget jelent számomra a Debreceni Hősök oldala is. Nagyon okosan rá jöttem, hogy rakhatom őket előre is az üzenőfalamon így ha valami frissel jönnek elő akkor már láthatom is. Gyakran feltévedek még Gismo oldalára is. Ezekről a helyekről mindig sikerül egy kis jót merítenem. Olyannyira hatással voltak rám, hogy amikor láttam, hogy kupakokat gyűjtenek én is elkezdtem gyűjteni, bár öcsém hülyének néz én kitartóan elteszem minden ásványvíz vagy üdítő kupakját amit fogyasztok és ha majd egy nap elég össze jön akkor átadom majd az illetékes embereknek. De a hősök oldalán sok más hír is felbukkan.

Így szereztem tudomást arról, hogy lesz egy II. Hősítő Buli is. Részletek még ugyan nincsenek, de ma már tudom, hogy én ott leszek (külön köszönet kedves főnökömnek akitől megkaptam szabadnapnak)! Nagyon bízok benne, hogy a Next Day mellet fellép az The Orange Sofa is. Megszerettem ezt a zenekart is, bár azóta nem voltam koncertjükön, ezért is remélem, hogy ők is fellépnek. 

Nem mellesleg kijött az ő kis lemezük is Szökjünk meg címmel. Mióta kijött és rá tudtam tenni a telomra csak rongyosra hallgattam, Pörgős jó kis anyag ez, meló előtt gyakran ezzel hangolom fel magam, hogy a legjobb formám hozzam ki magamból. Remélem a II. Hősítő Bulin lesz alkalmam őket is jobban megismerni (Igen Gismo ez egy nagyon burkolt, de jól érthető célzás akart lenni) 

Gondolkoztam, vajon mivel is tudnék minél több embert rá venni, hogy jöjjön el erre a koncertre. Sokáig gondolkoztam, de most jött a megvilágosodás számomra, hogy ez nem az én dolgom. Én nem adhatok választ a kérdésre ami szerintem akár a Debreceni Hősök első kérdése is lehetne. 

Akarsz Hős lenni?

Nekem egy maradandó élmény volt a koncert. Az ott vásárolt mézes (ami nem mellesleg Batman, szóval totál menő) még mindig itt figyel rám a gép mellet, Mindig eszembe juttatva, hogy egyszer jót tettem és ha egyszer képes voltam rá megtehetem még egyszer... és meg is fogom tenni október 16.án.  Remélem sok emberrel fogok majd ott találkozni, ismerősökkel és ismeretlenekkel egyaránt. 

2015. március 15., vasárnap

Egy barátnak

Tegnap zene hallgatás közben jött az ihlet és megírtam ezt a kis versikét :) Remélem magára ismer akinek szól...

Csak elindítom zenéd
A Béke ellepi elmém

Mosollyal az arcomon emlékszem
Mindenre mit veled már megéltem

Csak merengek csendesen
Elönt a szeretett teljesen

A mosoly az arcodon
Mosoly lett az arcomon

Bár tőlem most távol vagy
Mégis itt bent velem vagy

Mosollyal arcomon kiejtem neved
S az életben tovább menetelek