2014. december 18., csütörtök

Egy őszinte nap a kereskedelembe

Nos egy jó ideje már nem jelentkeztem, ennek egyik fő oka, hogy az ünnepek a kereskedelemben nem épp a legnyugodtabb időszakok. Most jöjjön pár szösszenet olyan szituációkkal amikre a valóságba még véletlenül se szabad így reagálni...


- Mondja má meg, akkor ebből még le jön az 50%ék?
- Nos önt elnézve teljesen logikusan nem merészkedünk olyan bonyolult matematikai műveletet oda bízni mint a kettővel való osztás ezért igen, ez már a kedvezményes ár... de mivel mi felkészültünk a kérdésre ezért 3 méterenként kiírtuk egy A/4-es lapra nagyon rejtett 28-as félkővér betűmérettel, hogy a feltüntetett ár a kedvezményt már tartalmazza. De mindenképp szólok, az illetékeseknek, hogy ideje lenne tő szavakkal és a lehető legprimitívebben fogalmazni.

-Mondja má meg.....
- Jó napot kívánok, kérem kérdése elé egy a napszaknak megfelelő köszönési formával indítsa a mondatát. Valamint amennyiben képes rá, legyen olyan kedves és huncutul rejtsen el a mondatba egy kérem szót... és ki tudja, talán még a köszönöm szó használatára is képes lesz a végén.


- Banán van?
- Elnézést Uram, lehet, hogy önnek nem tűnt fel, de ez a műszaki osztály és bár tudásom széles körű, sajnos a zöldség-gyümölcs osztály teljes aktuális készlet ismerete nem tartozik közéjük. De legyen merész és tegyen egy próbát a zöldség osztályon, meglepő tudom, de az ott lévő kollégám bár a nyomtatok aktuális készletéről nem tud semmit... de meglepően jól tájékozott a banán témában.

- Te, figyelj má....
-Nem

- Ez a tablet amit önöknél vettem teljesen használhatatlan, semmire sem jó, folyamatosan lefagy és még az internet is teljesen lassú rajta.
- Uram, kérem üljön le mert ez egy hosszabb beszélgetés lesz. Kezdjük a probléma elején. Látom megfogadta a tanácsom és vett mellé egy memória kártyát. Nos talán az én hibám, de amennyiben ezt a 4-5 ezer programot nem a tablet belső memóriájára rakta volna, hanem a memória kártyára akkor talán most nem 8MB szabad hely állna a rendszer rendelkezésére. Ami pedig az internetet illeti, könnyű lenne azt mondanom, hogy a szolgáltató hibája, de van egy olyan érzésem, hogy közrejátszhat az az egyszer megnyitott 28 oldal is... Arról pedig már nem is merem kérdezni, hogyan lép ki az alkalmazásokból.

- Haza vittük ezt a láncfűrészt és nem indul be. Maguk csak ilyen selejtet képesek árulni?
- A biztonsági kapcsoló csodákra képes...

- Amúgy ez jó?
- Igen Uram, ez jó. Rosszat nem adnék el Önnek és nem azért mert ilyen jó szívem van... ha eladok egy szart,  Ön azt vissza hozza és veri a vevőszolgálat pultját, hogy mi ez a szar... Ők meg engem fognak hívni és aztán én is végig hallgatom az indulatokban gazdag ömlengését. Majd a másik termék kiválasztásában is segítenem kell ami közben Ön még jobban kiönti nekem az életét ami tényleg nem érdekel... Ezért, hogy spóroljak 1-2 órát az életemből egyből jót adok önnek...

- Ennek mennyi az ára?
- A látás csodájával felvértezve a termék alatt lévő címkéről megválaszolom, az Ön megfejthetetlen kérdését.

- De nézze már meg a raktárba van-e még?
- Most lebuktam... valójában nem célom eladni semmit, de Ön lebuktatott, pedig már majdnem megúsztam... De komolyra fordítva a szót... ma már Ön a 4. aki ezt keresi és mivel a teremtés csodájával nem vagyok felruházva így biztosan állíthatom, hogy nincs...

- Nem tudom mi a porszívóm márkája és hogy milyen típus, de adjon már hozzá zsákot...
- No komment...

- Itt körözök már egy órája, de sehol nem találok VSB-s egeret...
- Nem USB-s egérre gondolt?
- Lehet, olyan gépünk van mint ez... csak szürkébe.
- -.-

- Próbáljuk már ezt ki (rotációs kapa)
- Hogy gondolta Uram? Még ha lenne is benzinem hozzá, mi volt az elképzelés? Felkapáljuk a járólapot? Esetleg elég csak a raklapon?

- Nekem olyan kábel(!) kellene ami a régi kamerám képét átkonvertálja a számítógép monitorjára miközben én szerkesztő programmal ezt azt módosítok rajta.
- A technológiánk még nem áll ezen a szinten...

- Rá ér?
- Persze, nem dolgozni csak pihenni járok ide...

- Merre van a kijárat?
- Uram, azonnal megmondom, csak hadd ajánljak Önnek egy GPS-t. Ilyen tájékozó képességgel mint az öné hatalmas szükség lesz rá.

- De Facebook van rajta?
- A 2000 forintos telefonok kifejezetten erről híresek.

- Ez miért ilyen olcsó?
- Mert hülyék vagyunk...

- Ezt egy másik boltba sokkal olcsóbban láttam...
- Te jó ég!!! Köszönöm, hogy szólt... elnézést azonnal leütöm az árát... hát milyen dolog már ez, hogy mások képesek a mi áraink alá menni?


Na most így nagy hirtelen ennyi volt emberek, De még vissza térek ilyenekkel mert van egy olyan érzésem, hogy nagyon sok mindent kihagytam...


Kellemes ünnepeket mindenkinek és jó vásárlást :)